Η Ιστορία

Η Αερολέσχη Μίκρας ιδρύθηκε το 2003. Ως νεοσύστατο σωματείο αμέσως εντάχθηκε στην ΕΛ.Α.Ο. (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία) ως πλήρες μέλος της, με δραστηριότητες τμημάτων Γενικής Αεροπορίας, Αλεξιπτωτισμού και Αερομοντελισμού. Τον Μάιο του 2004 απέκτησε με την βοήθεια των μελών της το αεροσκάφος της, τύπου Piper Arrow III. Από τότε ξεκίνησε και την Αεραθλητική της δραστηριότητα. Έλαβε μέρος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, Κύπελλο Αεραθλητικών Αγώνων Ελλάδος και Πρωτάθλημα Ελλάδος, αλλά και σε τοπικούς περιφεριακούς αγώνες που διοργανώθηκαν από άλλα Αεραθλητικά Σωματεία. Επίσης σε Aero rally και συναντήσεις (Fly-in) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Το Μάιο του 2004 απέκτησε με την βοήθεια των μελών της το αεροσκάφος της, τύπου Piper Arrow III. Από τότε ξεκίνησε και την Αεραθλητική της δραστηριότητα. Έλαβε μέρος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, Κύπελλο Αεραθλητικών Αγώνων Ελλάδος και Πρωτάθλημα Ελλάδος, αλλά και σε τοπικούς περιφεριακούς αγώνες που διοργανώθηκαν από άλλα Αεραθλητικά Σωματεία. Επίσης σε Aero rally και συναντήσεις (Fly-in) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι Αεραθλητές της Αερολέσχης Μίκρας οι οποίοι έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν σε διοργανώσεις είναι:
1. Κωνστατούλας Νικόλαος
2. Συμεωνίδης Χαρίλαος
3. Μωυσιάδης Παύλος
4. Χατζηελένης Αγαπητός
5. Χατζηελένης Γεώργιος

Απλά Μέλη
Γεωργιάδης Ντίνος
Φέσσα Μαρίνα

Επίτιμα Μέλη
Χρήστος Παπαζαφειρίου


Συγκεκριμένα:

Το καλοκαίρι του 2004 σε Διεθνές Fly In της ΑΟΡΑ HELLAS στην Σαντορίνη, το πλήρωμα Γεωργιάδης– Συμεωνίδης κατακτά τη 2η θέση μεταξύ 20 πληρωμάτων από Ευρωπαϊκές (Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία και Ασιατικές (Τουρκία, Συρία, Λίβανος, Ισραήλ) χώρες.
Το 2005 οι Αεραθλητές της Κωνσταντούλας Νικόλαος και Συμεωνίδης
Χαρίλαοςκατέλαβαν την 9η θέση στην Αεραθλητική οργάνωση Γενικής Αεροπορίας"ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ" στην οποία συμμετείχαν διακρινόμενοι σε ένα σύνολο 37 συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.
Οι Αεραθλητές της Κωνσταντούλας Νικόλαος και Μωυσιάδης Παύλος
διακρίθηκαν στο Αεράθλημα της Γενικής Αεροπορίας καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην διοργάνωση "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ" το 2006.
Επίσης οι Αεραθλητές της Αλεξιπτωτιστές Χατζηελένης Αγαπητός και Χατζηελένης Γεώργιος διακρίθηκαν στο Αεράθλημα της Ελεύθερης Πτώσης Ακριβείας την ίδια χρονιά καταλαμβάνοντας την 1η και  2η θέση αντίστοιχα.
Το 2007 οι Αεραθλητές Κωνταντούλας Νικόλαος και Συμεωνίδης Χαρίλαος συμμετέχοντας στο τοπικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου κατέλαβαν την 4η θέση στην Γενική
Κατάταξη.
Τα Έτη 2004 – 2005 -2006 το Επίτιμο μας μέλος Κος Χρήστος Παπαζαφειρίου, οργάνωσε αεροπορικές επιδείξεις μαζί με την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης,  με την ευκαιρία του εορτασμού της Αεροπορίας, στις οποίες και έλαβε μέρος. Παράλληλα με τις συμμετοχές και διακρίσεις της στους Αεραθλητικούς Αγώνες της χώρας μας, η Αερολέσχη Μίκρας συνέδραμε αρκετές φορές με την παρουσία της και με την ενεργό της δράση, υποστήριξη και βοήθειά της, στη διοργάνωση, τον σχεδιασμό και την τέλεση τοπικών Αεραθλητικών Εκδηλώσεων, όπως οι Περιφερειακοί Αγώνες Θεσσαλονίκης στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου κατά τα έτη 2007 και 2008, η συμμετοχή του Αεραθλητή της Αλυμπάκη Ευστάθιου αλλά και άλλων μελών-Αεραθλητών της. Κρίνετε πάντοτε ως καθοριστική και απαραίτητη η συμβολή της Αερολέσχης Μίκρας για την τέλεση και πλήρη επιτυχία της εκάστοτε Διοργάνωσης.
Η Εθελοντική προσφορά της Αερολέσχης Μίκρας ξεκίνησε το 2006 με την αλλαγή του καταστατικού της, προκειμένου η λέσχη να ενταχθεί στην Πολιτική Προστασία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ικανή να μετέχει και να προσφέρει οργανωμένα την βοήθεια της, όπως μπορεί να της ζητηθεί και με αφορμή το επίτιμο της μέλος Κο Χρήστο Παπαζαφειρίου. Μπροστάρης στην πυροπροστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, συμμετέχοντας σε αλλεπάλληλες συσκέψεις της Νομαρχίας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων, οργανώνει και βοηθά. Έρευνα και διάσωση σε περιοχές των νομών, αλλά και παρατήρηση θαλασσίων ρύπων εντός και εκτός του Θερμαϊκού κόλπου, είναι μέρος των πτήσεων από τους χειριστές της λέσχης, το τίμημα των οποίων επωμίζονται και καταβάλλουν οι ίδιοι. Επίσης με την παρουσία και δραστηριότητά της, η Αερολέσχη Μίκρας αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό βοήθημα στην διάδοση των Αεραθλημάτων και του «Ευ Αγωνίζεσθε». Καλλιεργεί το  Αεροπορικό Πνεύμα γενικότερα στη χώρα μας, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε νέα προσπάθεια των εν δύναμη νέων Αεραθλητών της Πατρίδας μας.

elGreek
elGreek